Te îndrum să ajungi să muți munții

Dezvoltarea personală este un proces continuu de creștere și evoluție personală. Este o călătorie în care ne descoperim, ne dezvoltăm abilitățile, ne îmbunătățim autocunoașterea și atingem obiective care ne aduc împlinire. Prin dezvoltarea personală, putem să ne creăm o viață mai plină de sens și împlinire.

Te voi îndruma oferindu-ți instrumente practice, resurse inspiraționale și exerciții de auto-reflecție care te vor ajuta să te dezvolți personal.

Fiecare persoană este unică, iar călătoria fiecăruia este personală. Prin urmare, îndrumarea mea este flexibilă și adaptabilă la nevoile individuale ale fiecăruia. Te încurajez să te cunoști mai bine, să-ți explorezi aspirațiile și să te îndrepți către o viață plină de sens și împlinire.

Consilierea și Dezvoltarea Personală

Consilierea este un proces de acordare a asistenţei unor persoane sănătoase din punct de vedere psihic și constă în a acorda suport persoanelor care se află într-o situaţie de criză sau într-un moment de schimbare ce necesită o adaptare la condiţii de viaţă cu care nu sunt familiarizate.

Consilierea este un proces complex care descrie relaţia interumană de colaborare dintre o persoană specializată, consilierul şi o altă persoană care solicită asistenţă de specialitate, clientul. Relaţia dintre consilier şi persoana consiliată este una de alianţă, de participare şi colaborare reciprocă.

Consilierea este un proces de dobândire de abilităţi cognitive, sociale, emoţionale prin care clientul se adaptează optim dificultăţilor cu care se confruntă sau îşi optimizează calitatea vieţii personale, sociale sau profesionale. Consilierea nu implică oferirea de sfaturi sau orientarea clientului spre adoptarea unei anumite soluţii. În cadrul procesului de consiliere clientul are prilejul de a explora diferite aspecte ale vieţii sale, emoţiile asociate acestora, comportamentele şi situaţiile problematice, de a evalua alternative şi de a decide care este modalitatea optimă de soluţionare. Consilierul oferă informaţii şi explorează alternative împreună cu clientul. În mod frecvent lipsa informaţiilor despre sine, despre mediu şi despre modul în care oamenii interacţionează cu mediul reprezintă o cauză a problemei.

Consilierea este activitate de acordare de asistentă care are scopul de a îndruma oamenii să se descurce singuri.

Dezvoltarea personală este un proces permanent, prin care ne schimbăm în mai bine pe noi înşine. Depunem efort pentru a dobândi autocunoaştere, abilităţi şi comportamente noi, pentru că viaţa noastră personală şi profesională să fie mai împlinită. Bineînţeles că fiecare dintre noi ar trebui să ştie cel mai bine ce îşi doreşte de la viaţă şi ce are nevoie pentru aşi atinge obiectivele.

Dezvoltarea personală este un proces care are loc pe tot parcursul vieții. Este o modalitate prin care oamenii îşi evaluează abilitățile și calitățile, îşi stabilesc şi revizuiesc obiectivele în viață și îşi utilizează la maxim potenţialul.

Dezvoltarea personală este un proces de formare permanentă aplicat propriei persoane. Ea favorizează adaptarea la realitatea prezentă, asigură evoluția calitativă și controlul asupra propriei vieți.

Fundamentele Consilierii

Comunicarea

O comunicare eficienta este cea care transmite un mesaj bine conturat, în cuvinte bine alese, însoțite de un ansamblu de comportamente non-verbale sincronizate cu mesajul verbal, întărindu-l.

Aptitudinile & Abilitățile Profesionale

Aptitudinile reprezintă un complex de însușiri psihice și fizice strict individuale, relativ stabile ale persoanei, care condiționează realizarea cu randament a unei anumite activități.

Sănătatea

Este esențială și nu trebuie să ignorăm sub nici o formă semnele pe care organismul ni le dă. Sunt incluse: alimentația, mișcarea sau sportul și somnul corect.

Atitudinile

Dezvoltarea personală include și activarea unor noi atitudini. Sunt multe atitudini pe care le dezvoltăm, fiecare atitudine este potrivită într-un anumit context de viață.

Emoțiile

Pentru a întelege emoțiile, trebuie să ne întrebăm: Cum mă simt? De unde știu? În același timp cu conștientizarea propriilor emoții, suntem conștienți și de emoțiile celor din jurul nostru. Adică, să ne întrebăm: Cum se simt alții? și Cum știu?

Capacitățile Fundamental Necesare

Consilierului pentru Dezvoltare Personală:

Ascultarea Activă

Conceptul implică realizarea a 3 condiții: ascult cu adevărat, dovedesc că ascult și încurajez exprimarea.

Spiritul de Observație

Passion fuels our drive for excellence. We are experienced and love what we do, and this passion is evident in the energy and enthusiasm we bring to every project. Our dedication is unwavering – from the initial brainstorming to the final execution.

Comunicarea

Comunicarea este un proces social prin care oamenii se înțeleg pe baza vehiculării unei informații (mesaj) prin intermediul limbii, mimicii, gesturilor sau a altor sisteme de semnalizare și tehnici.

Sumarizarea

Sumarizarea este capacitatea consilierului pentru dezvoltare personală de a concentra într-o manieră organizată aspectele importante ale discursului clientului.

Empatia

Este abilitate a de a te transpune în locul altei persoane și de a înțelege modul în care ea gandeste, se simte și se comportă.

Colaborarea

Colaborarea este baza consilierii, este legătura puternic formată între client şi consilier, bazată pe încredere.

Reflectarea

Reflectarea are rolul de a explicita și clarifica emoțiile cu care se confruntă clientul la un moment dat.

Începe-ți Călătoria Astăzi

Sunt aici să te ascult, să colaborăm și să te îndrum spre calea ta. Indiferent dacă este printr-un e-mail, un apel telefonic sau video, inițierea unei conversații este primul pas către un succes de neegalat.